Seminar & Hari Terbuka PPTM 2018

Tarikh : 29 Oktober 2018

Masa :  9.00 pagi – 5.00 ptg

Tempat : MOT Putrajaya

Seminar & Hari Terbuka PPTM 2018 merupakan seminar yang ketiga diadakan khusus untuk PPTM. Penganjuran seminar adalah bertujuan untuk menyampaikan informasi terkini perkembangan program Pendigitalan Negara, menyuntik semangat berdaya saing di kalangan PPTM supaya sejajar dengan perkembangan teknologi ICT, menjadi platform pertemuan warga PPTM untuk bertukar-tukar idea dan pandangan serta membina rangkaian kerja dan komunikasi, menyemai semangat bekerjasama bagi pembangunan jatidiri PPTM yang lebih dedikasi, produktif dan bertanggungjawab dalam membentuk organisasi yang cemerlang.

Seminar ini telah menarik penyertaan seramai 104 PPTM dari pelbagai agensi dan negeri. Aturcara seminar telah dipenuhkan dengan kehadiran tiga pembentang di kalangan PTM, satu sesi Bual Bicara gandingan wakil CUEPACS dan wakil ICT serta dua penyampai Technology Update di kalangan vendor. Acara cabutan bertuah dan kahoot game turut diadakan.

Seminar ini telah dirasmikan oleh YBrs. Dr Fazidah binti Abu Bakar, Perunding ICT, Trek Strategies ICT, MAMPU.

Kepada Perasmi, Pembentang, Panel Bual Bicara, Moderator, Peserta, Pembekal, Pengerusi Majlis, Tetamu Jemputan, Urusetia dan pihak MOT sendiri, KPPTM mengucapkan jutaan terima kasih kerana telah menjayakan Seminar & Hari Terbuka PPTM 2018.

Sehingga berjumpa lagi di seminar yang akan datang.

“DARI PPTM UNTUK PPTM”