ICT Awareness & Readiness Program (ICTARP) Siri 1/2021

Bengkel ICTARP Siri 1/2021 telah berjalan dengan lancar selama 3 hari pd 20-22 April 2021 secara maya. Bengkel adalah anjuran MAMPU dengan usahasama Penceramah dari INTAN dan INSTUN serta menyaksikan penglibatan KPPTM dari segi kandungan, pelaksanaan dan peserta bengkel sejak mula program dirancang.

Tujuan bengkel adalah untuk memberi pendedahan peserta kepada pelbagai bidang ICT mengikut roadmap latihan kemahiran ICT yang bersesuaian. Selain itu, bengkel ini juga untuk memupuk pembangunan diri menerusi pembelajaran berterusan dalam memastikan kualiti kerja PPTM sentiasa berada di tahap terbaik dan boleh bertindak bersesuaian dalam pelbagai situasi kerja.

Komitmen yang di tunjukkan oleh peserta bengkel yang menghampiri 65 PPTM Gred 29 amat memberangsangkan. Penyampaian oleh penceramah amat simple dan detail, kandungan bengkel menepati objektif yang digariskan. SYABAS kepada semua peserta bengkel  dan TERIMA KASIH kepada semua Penceramah dan Urusetia .

Dengan tamatnya bengkel ini, diharap ilmu-ilmu yg diperolehi dapat membimbing peserta dlm melaksanakan tugas harian dengan lebih efisien. Kepada PPTM Gred 29 terutama KUP yang tidak dapat mengikuti bengkel sesi pertama ini, bengkel siri ke 2 akan menyusul dalam bulan Mei 2021.

“DARI PPTM UNTUK PPTM”